ДЕБАТ НА ВИСОТА: Копейките громят кабинета - ПП и ДБ станали васали на Путин

Деница Сачева право куме в очи: 2 години ни управлява назначени от Радев, прокарващи чужди интереси

Политика
14:05 - 06 Юни 2023
3144
ДЕБАТ НА ВИСОТА: Копейките громят кабинета - ПП и ДБ станали васали на Путин

Груби дебати в пленарната зала настанаха при процедурата за избор на редовния кабинет, като се оформи нова опозиционна коалиция между Има такъв народ и "Възраждане" на Костя Копейкин.

Представители и на двете парламентарни групи повториха думи и тези на президента Румен Радев от последните дни как ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се били прегърнали и целунали, а това било предателство срещу народа и страната.

Стигна се и до заплахи - Филип Станев от партията на Дългия обяви как двете формации начело на дебатираното ротационно управление щели съвсем скоро да видят собствената си смърт, а като неизбежни окачестви той протести срещу този кабинет съвсем скоро.

"Вие сте събирателният образ на политическата мръстотия. Вие сте Лига на необикновените джентълмени-измамници. Ротации ли? Стига ала-бала. Нас ни очаква брутална кастрация и лустрация на държавата. Ще видите истината и на урните, и по площадите", продължи с демиклетвите сценаристът на Слави. 

А сякаш като продължение Цончо Ганев от "Възраждане" обяви тържествено, че

депутатите от ПП и ДБ за васали на Путин.

След като ще управлявате с васалите на Путин Борисов и Доган, аргументира се той. 

С тях ли ще управлявате? И вие ставате същите, убеден е псевдонационалистът. 

А Деница Сачева от ГЕРБ накара и по-горе споменатите, и служебните министри, и президента Румен Радев, като в безапелационно изказване заяви право куме в очи, че досега 2 години ни управляват назначени, а не избрани пряко от народа, властимащи. Които прокарват "незнайно" чии интереси. И отсече, че на тази практика, далеч от устоите на парламентарната република, трябва най-сетне да се сложи край.