ДЕБИЛИЗЪМ ДО ШИЯ! Водата в Елин Пелин свърши, пожарникарите нямат с какво да гасят

Всички водоноски са мобилизирани, военните са включени в операцията

Общество
21:33 - 25 Юли 2024
9126
ДЕБИЛИЗЪМ ДО ШИЯ! Водата в Елин Пелин свърши, пожарникарите нямат с какво да гасят

„Ситуацията е толкова динамична, че аз не мога да дам съвет дали хората да напуснат домовете си. Сега видях, че огънят се е пренесъл към другата част на пътя. Изпратени са всички водоноски в поделенията в Елин Пелин и Горна Малина”. Това заяви кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

„Между 4 и 8 души са били на територията на склада. Не зная колко са пострадалите. Газта е спряна, превантивно сме направили каквото може”, каза кметът на Елин Пелин. 

Според него хората трябва да стоят в домовете си, защото може от малки осколки да се възпламенят нови пожари. В склада няма боеприпаси.  

„Всички водоноски са мобилизирани, не мога да преценя кой е издал тази заповед за евакуация, военните са включени, всички арендатори са уведомени. Няма достатъчно налягане във водопреносната мрежа и се затрудняват пожарникарите”, заяви кметът. 

Всички  кметове и доброволчески отряди са в готовност около селата за превантивни действия, защото вятърът е силен.

Обявено е частично бедствено положение в град Елин Пелин, както и в селата Гара Елин Пелин и Нови хан, съобщи Кристина Димитрова от общинската администрация. Бедственото положение е обявено заради пожара, който избухна по-рано там в складове за фойерверки.