Деца пребиха зверски с бокс 9-годишно момченце във Варна

Ченгетата не могли да направят нищо

Новини
14:43 - 23 Август 2022
5452
Деца пребиха зверски с бокс 9-годишно момченце във Варна

Две деца са нападнали и били с бокс снощи 9-годишно момченце от Варна. За това сигнализираха родителите на детето. Те са подали сигнал в полицията за случая.

"Те не само, че са го нападнали, но когато е паднал разплакан, те продължили да го бият, докато случаен минувач не се намесил", разказва майката на момченцето Зорница Атанасова. 

Инцидентът станал снощи в около 19 часа в двора на училище "Антон Страшимиров", пише "Петел бг". Щом случайният мъж се развикал за помощ, за да спаси нападнатото дете, децата изчезнали незабавно. Бащата на момчето веднага подал сигнал на 112. Само след минути полицейски екип бил на мястото. 

По думите на майката децата са брат и сестра от смесен брак и се различават визуално, заради което често другите деца им се подиграват, което натрупва агресия у тях.

"Познаваме тези деца. Живеят в кв. Младост. Братче и сестриче са. Гледа ги баба им. Но тя е възрастна жена, вече вероятно не успява да се справя с тях, не знам. Може би са натрупали много гняв, много болка от това, че родителите им са ги изоставили, че другите деца ги подиграват. Убедена съм, че имат нужда от помощ. Ако днес на тази възраст са толкова жестоки към момчето ми, а и към много други деца, които тормозят, какво ще стане след няколко години, докъде ще ескалира агресията им? От друга страна, макар да съчувствам на болката им, не моето дете трябва да им пада жертва. За съжаление такива гаври и побои не се случват за първи път. Много родители от квартала, чиито деца са били тяхна жертва, ги знаят. Просто досега никой не е подал сигнал за поведението им, на никого не му се занимава", разказва Атанасова. 

И разказва, че от родители на други потърпевши деца знае, че агресията, която брата и сестра му проявяват, винаги е насочена към по-малки деца. "И това не е всичко. Те не просто бият, замерват с камъни дори едва проходили дечица, но и правят клипчета с телефоните си на деянията", разказва още жената.

В крайна сметка, пристигането на полицията, води до някакъв резултат. По случая е образувано досъдебно производство. Освен това родителите са подали сигнал и в отдел "Закрила на детето", откъдето се очаква да бъде направена проверка на случая на място.  

"Много бихме искали да срещнем отново онзи случаен човек, който се намеси, който не извърна поглед от ставащото, който спаси детето ни от гнева и ударите на тези деца. Бихме искали да му благодарим за човечността и добрината", коментират още родителите. 

А какво е състоянието на 9-годишното момче? - то се страхува. Оказва се, че не за първи път се сблъсква с агресивните деца. "Снощи не се наложи да водя сина си на лекар, но цяла нощ го наблюдавах. Днес за всеки случай ще отидем за ехографски преглед при личния лекар", посочи майката. Но споделя, че детето й се страхува да излезе и кошмарът отново да се повтори. 

"Зверство! Бокс! Малки деца с толкова агресия в себе си! Трябва да се направи нещо, задължително е нужна намеса", завършва разказа си Атанасова. 

Но отново си спомня за добрината на човека, който не е извърнал очи и не е позволил да се случи нещо още по-страшно.