Демерджиев: Развръзката на случая с 11-годишния Сашко връща доверието в полицията и доброто (СНИМКИ)

Новини
11:33 - 20 Декември 2022
1623
Демерджиев: Развръзката на случая с 11-годишния Сашко връща доверието в полицията и доброто (СНИМКИ)

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи награди на полицаи и доброволци, участвали в операцията по издирването на 11-годишния Александър от Перник.

"Това е най-щастливото събитие по време на моя мандат. Това е един изключителен пример как с обединени усилия успяхме да намерим едно момченце живо и здраво и да помогнем на неговия баща. Много се радвам, че имаме възможност да си дадем такива награди. Те връщат вярата в полицията и доброто“, каза Демерджиев.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров каза, че за издирването на Сашко е била направена  мащабна операция. "Още от момента, в който се случи това, казахме че ще извършим алгоритъм за действие в такива ситуации. Всяка една институция даде предложенията си как да бъдем максимално ефективни“.

В Министерство на вътрешните работи се проведе официална церемония по награждаване на всички полицаи и доброволци, участвали в безпрецедентната операция по издирването на 11-годишния Александър от Перник.

Изненадващо на церемонията пристигна и самият Сашко - усмихнат и щастлив. Той през цялото време държеше за ръка своя баща и вътрешния министър Иван Демерджиев.

Детето аплодираше своите спасители и им се радваше. 

Сашко изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо. Той бе открит в добро здраве в труднодостъпна местност край радомирското село Червена могила след почти девет дни издирване и безпрецедентна акция на полиция, планински спасители и доброволци. След откриването му, момчето беше транспортирано в „Пирогов“, където му направиха всички необходими изследвания.