Демерджиев скочи: Как може да назначавате гард от НСО за зам.-министър?!

Бившият МВР шеф хока Кирил Петков, че си бил назначил шофьорите, готвачите и градинарите в МС, неясно като какъв

Политика
16:31 - 22 Юни 2023
3372
Демерджиев скочи: Как може да назначавате гард от НСО за зам.-министър?!

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев скочи на новата власт в лицето на наследника си на поста Калин Стоянов заради пращането на един от най-известните гардове от НСО Кирил Ценкин за зам.-министър.

„За сведение на експремиера Кирил Петков, огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО са ДЕСЕТ човека! За сравнение, в МВР има близо 50 000 служители! Да не говорим, че сферите на действие на МВР и НСО са много различни! Не може да назначаваме своите шофьори, фризьори, готвачи и градинари на постовете заместник-министри и да твърдим, че действаме принципно, съобразявайки единствено качествата и компетенциите на кандидатите!“, написа бившият вътрешен министър Иван Демерджиев във фейсбук профила си.

Коментарът му е по повод интервюто на съпредседателя на ПП Кирил Петков, в което той каза, че Кирил Ценкин е управлявал огромен брой хора в НСО с безспорен авторитет и че неговата експертиза в МВР ще бъде безценна. 

"Много, много лош знак към хората в и извън системата! И много лош подход, който гарантира провал! За съжаление не само за една или няколко политически сили, а за държавата и народът ни, който повече не може и не трябва да търпи подобни прояви на безотговорно кадруване на най-висшите политически нива!", пише още Демерджиев.