Демонтираха най-големия атракцион в Поморие, пешеходната алея трети ден е без ток (СНИМКИ)

Фонтанът в крайморския ни град ще радва посетителите чак през следващия сезон

Новини
11:30 - 13 Септември 2024
1846
Демонтираха най-големия атракцион в Поморие, пешеходната алея трети ден е без ток (СНИМКИ)

Водолази и работници демонтираха една от най-големите атракции в Поморие - пеещият фонтан, който се радваше на голяма аудитория във вечерите край морето.

Миналата година той беше открит официално, но след като оставиха конструкцията да стои във водата и след края на сезона, силните ветрове и вълни го разрушиха.

Това наложи да бъде изграден наново през този летен сезон и събираше по няколко хиляди във вторник, четвъртък и събота, когато звучаха популярни песни и мелодии, гарнирани със светлинни ефекти.

За да не се стига до подобен гаф, общината в Поморие предприе предпазни мерки и реши да го демонтира, а в края на май отново ще бъде възстановен фонтанът, за да му се наслаждават хората.

В същото време пешеходната алея, свързваща новия със стария град и завършваща около фонтана, малко преди пристанището, откъдето своите обиколки стартират увеселителните корабчета, е без ток. И това е трети ден поред.

Вече слънцето залязва доста по-рано, обяснимо, след като денят е доста по-къс, а там е тъмно като в рог и хората се притесняват да се разхождат.

Проблемът се оказа, че е в трафопост, намиращ се в близост до фонтана, но общината не прави нищо по въпроса, дори надписът Pomorie, около който се снимат доста хора за спомен, е потънал в мрак.