Деница Сачева: Премиерът и председателят на парламента ще са от ГЕРБ (ВИДЕО)

Имаме сходство в програмите с ДПС, нямаме право да губим времето на гражданите, заяви Теменужка Петкова

Политика
15:43 - 17 Юни 2024
4778
Деница Сачева: Премиерът и председателят на парламента ще са от ГЕРБ (ВИДЕО)

Разговорите, които проведохме до момента, показаха, че имаме сходство в програмите с ДПС по отношение на основните приоритети пред страната ни. Те са свързани с Шенген, с членството ни в еврозоната, с икономически растеж. Министър-председателят и председателят на парламента ще са от ГЕРБ. 

Това заяви Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Хората очакват от нас резултати, посочи още тя. Приключи първата от срещите на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Най-голямата политическа сила в 50-ото НС покани на разговор останалите парламентарни групи по реда на тяхната големина.

Първата среща беше с ДПС. А преговорният екип на ГЕРБ - Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова обявиха резултатите от разговорите.

България има нужда от качествена промяна на политическото поведение, на начина на говорене и на лидерите, и на ПГ. Няколко избора избирателите казват едно и също - че трябва да има политика на съгласие, обясни Сачева.

Нямаме право да губим времето на гражданите, нито да продължаваме да пилеем доверието в институциите. Обсъдихме различни теми от програмите на двете партии. Основен акцент - публичните финанси и икономиката. С удоволствие мога да отбележа, че имаме сходство, коментира и Теменужка Петкова. 

Втората среща трябваше да е с представители на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България". От коалиция ПП-ДБ обаче заявиха, че няма да участват в разговори.

Партия "Възраждане" също обяви, че няма да отиде на среща с ГЕРБ-СДС.

Утре разговорите продължават с "БСП за България", "Има такъв народ" и "Величие".