Денков за офертата на Борисов: Добро начало за преговори

Актуални новини
16:46 - 05 Март 2024
1857
Денков за офертата на Борисов: Добро начало за преговори

Премиерът Николай Денков каза, че ще коментира предложеното от  ГЕРБ коалиционно споразумение, след като го прочете, но уточни, че вече има предложен документ на масата и това е добро начало за преговори.

"Проведохме с г-жа Габриел разговори, но както винаги досега сме казвали и двамата,

крайния резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата.

Никой от нас няма желание да представя негова версия на нашата дискусия, защото това само ще попречи да достигнем до позитивен резултат. За нас е ключово да се дефинира как ще продължат реформите. Изборът на ключовите лица ще бъде направен по начин, който ще бъде убедителен за обществото и ще постави нови стандарти на управление, на правосъдна система, на антикорупционна комисия, регулатори", коментира той. 
 
Вицепремиерът Мария Габриел пък добави, че е важно да бъде запазен конструктивният диалог между нея и Николай Денков, а за поделянето на министерствата каза, че преди да се отговори на въпроса кой ще е министър, са важни други два въпроса - какво и как.

"Много ясна посока, много ясни реформи, много ясни принципи, много ясен механизъм на работа. След това - как, това е нещо, което ще продължим да обсъждаме и чак тогава ще дойде въпросът какви са позиции и кой е на тях. Ние с академик Денков ще направим всичко възможно - вярвам - да бъдат поставени и обсъдени въпросите, които сега си задаваме. За да не задаваме отново след време", посочи Габриел.