Депутатът от ДПС Хамид Хамид пред Lupa.bg: Не водим преговори за подкрепа на Борисов за "Дондуков" 2

У нас
14:00 - 06 Януари 2021
5811
Депутатът от ДПС Хамид Хамид пред Lupa.bg: Не водим преговори за подкрепа на Борисов за "Дондуков" 2

Тезата, че водим преговори за подкрепа на евентуална кандидатура на Бойко Борисов за президент през есента, звучи наистина шеговито. Но истината е, че всъщност е тъжно, когато тя излиза от устата на държавния глава. 

Така зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид коментира пред Lupa.bg изявлението на президента Румен Радев, че Движението щяло да застане до Борисов. И отсече: "Разбира се, че не водим преговори. Още през есента поискахме оставката на пшремиера. А декларацията ни от Националната конференция е ясна - тя даде негативна оценка за цялото управление на ГЕРБ".

Хамид не скри, че е изненадан от думите на държавния глава, но предупреди, че от тази междуинституционална война се губят всички пътища към възстановяването на нормалния диалог. "Вече дълго време призоваваме за разум и смятаме, че институциите трябва да работят заедно, а не да водят война помежду си. А тя се изостри до степен, че вече не сме оптимисти дали може да има разум в една посока, в името на гражданите, в името на страната", коментира депутатът. 

Той е на мнение, че в тази и без това трудна ситуация всяко подобно изказване, като това на Радев, само нажежава обстановката и не помага с нищо за измъкването на страната от кризата - здравна, икономическа и политическа. 

"Народната поговорка "7 пъти премери, един път режи", днес става отново изключително актуална, каза още Хамид и не отговори на въпроса какво е възможно да е провокирало точно днес президента да намеси ДПС в говоренето си. Очаква се и официално становище на Движението на заседание идната седмица. 

"Призоваваме за мисъл, мъдрост и действия в името на гражданите, а не в името на реализирането на собствени политически амбиции", предупреди Хамид.