Депутати от "Възраждане" скочиха да бият Манол Пейков, квесторите го спасиха

Хората на Костя афектирани, че депутатът от ПП-ДБ бил почерпен и по тениска

Новини
16:47 - 08 Декември 2023
5967
Депутати от "Възраждане" скочиха да бият Манол Пейков, квесторите го спасиха

Депутатите от "Възраждане" налетяха на бой на колегата си от ПП-ДБ Манол Пейков, но квесторите реагираха навреме и успяха да осуетят мелето. Докато Костадин Костадинов говореше от трибуната, в залата съпартиецът му Ивайло Чорбов, придружаван и от други депутати от групата, с бързи крачки достигна до мястото, където седеше Пейков. Чорбов му налетя, както Пейков си седеше на седалката, но квесторите се намесиха светкавично и осуетиха сбиването.

Не се разбра какъв е конкретният повод за ескалацията на напрежението, а водещата заседанието Росица Кирова възкликна на микрофона "Ама те се бият" и даде светкавично 15-минутна почивка. 

Преди това тя призова да се успокоят страстите, но видя, че това няма да се случи. На помощ на Пейков се притече Ивайло Мирчев, който го изведе извън пленарната зала. 

От "Възраждане" и БСП се възмутиха, че в пленарната зала е дошъл облечен по тениска и "пиян". Росица Кирова го помоли да си облече сакото, за да не внася допълнително напрежение, и той го направи.

Веднага след нея стана ясно, че поведението на тримата участници в свадата - Ивайло Чорбов, Златанов и Пейков ще бъде разгледано на председателски съвет Това ще поиска зам.-председателка на НС Росица Кирова.

Костадин Костадинов пък поиска вече на входа на Народното събрание да има дрегер за проверка на депутатите, защото камерите и да са успели да хванат стълкновението, не са излъчили алкохолните изпарения. 

"Скандалът е показателен за нивото. Аз лично смятам да предложа тук да има алкохолен дрегер на входа, защото това вече не се търпи. Оскверняват сградата на Народното събрание, излагацията е голяма", коментира лидерът на "Възраждане", който получи възможност да продължи изказването си, прекъснато заради физическата разправа между депутати.

Костадинов подкрепи Кирова в намерението й тримата депутати, участвали в разправията, да бъдат санкционирани.