Депутати плачат за Ламбо

Нона Йотова и Евгени Будинов в шок от смъртта на доайена на киното и политиката

Политика
09:10 - 27 Ноември 2019
6000
Депутати плачат за Ламбо

Депутати плачат в пленарната зала заради кончината на доайена в българската левица Стефан Данаилов. Ламбо си отиде тази нощ след продължително боледуване във ВМА, а вестта свари народните избраници от БСП в кулоарите преди събирането и регистрацията за кворум тази сутрин. 

Нона Йотова от БСП и Евгени Будинов от ГЕРБ са видимо в шок от новината и не скриха сълзите си от камерите в пленарната зала заради загубата на техния колега и ментор Майор Деянов.  

Поклон пред паметта на Стефан Данаилов – съприкосновението с неговия талант беше истински празник. Това каза в началото на днешното пленарно заседание председателят на парламента Цвета Караянчева. 

„Напусна ни нашият скъп приятел и колега големият актьор и човек Стефан Данаилов. Ще го запомним с неговото обаяние, талант и артистичност. Той изгради завладяващи образи както на сцената, така и в знакови за филмовата история екранни произведения, за които получи топлото признание и обич на целия народ.

"Съприкосновението с неговия талант беше истински празник“, каза още Караянчева. И напомни, че е бил част от институцията в цели 6 нейни състава.

Народните представители почетоха с минута мълчание паметта на Стефан Данаилов.