Депутатите остават без великденска ваканция

Политика
15:42 - 15 Април 2021
3222
Депутатите остават без великденска ваканция

Ще внесем проект Великденската ваканция на депутатите да бъде отменена. Това каза председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева пред журналисти в парламента.

"Смятаме, че парламентът трябва да заседава. Става дума за два дни след официалните празниците и няма нужда парламентът да бъде в почивка. Още повече предвид и този дълъг период, в който Народното събрание не заседава. Обсъдихме създаването на първите комисии.

Това, което категорично смятаме, че трябва да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би Здравна комисия. Налагат се изслушвания, налагат се задаване на въпроси и получаване на съответните отговори", заяви още Рупчева.

Тя отговори и на въпрос дали има консенсус за промени в Изборния кодекс сред парламентарните групи. "Това все още поне аз не съм го коментирала. Ние днес имаме намерение да внесем законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Надявам се да съберем подкрепа по много от пунктовете в законопроекта. Те касаят райони чужбина, пощенското гласуване, отварянето на гласуването на българите в чужбина", обясни още Ива Митева.