Десислава Атанасова : ГЕРБ ще спечели евроизборите, Борисов е мотор

Политика
19:49 - 04 Май 2019
4579
Десислава Атанасова: ГЕРБ ще спечели евроизборите, Борисов е мотор

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова е сигурна в победата на нейната партия на евровота. "Политически чадър няма разпънат над никого. За когото има данни за корупция, без значение на каква позиция е, си подава оставката". Това каза  Атанасова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3.

Тя коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод скандалите с апартаментите на властта. „Вчера стана ясно, че ще се бъдат осветлени всички подобни практики, за да има справедливост. България е правова държава и всеки, обвързан с корупционни сделки, ще си носи отговорността“.

 Атанасова призова водачът на листата на БСП Елена Йончева да предостави трите си къщи за гости за ползване на социално слаби или сираци през лятото.

„Борисов се показа такъв, какъвто е. Той е ядосан, но и търси справедливост“, коментира тя.

„Преди 10 г, когато учредихме партия ГЕРБ подобни думи звучаха в НДК. Той ни предупреди, че не трябва да сме като другите. Всеки отговаря за постъпките си. Разполагаме с достатъчно опит и всеки може да предвиди до какво ще доведат постъпките му. Да, това ни носи щета. Ние сме доказали, че имаме морал в политиката“, подчерта Атанасова.

 „Премиерът каза и друго, че денят за прошка тази година е 26 май и българският народ ще ни покаже дали е готов да ни прости. Ние сме направили грешки и сме си понесли отговорността, направили сме и много добри неща. Нека не забравяме, че водачът на листата на БСП е с повдигнато обвинение от българския съд. Лидерът на БСП се обявява против корупцията и настоява за справедливост, а в същото време в листата им има човек, който е с обвинение и друг, който е разследван за купуване на гласове. Думите ѝ са политически оксиморон“, смята Десислава Атанасова.

„Става въпрос за законност, справедливост и морални норми. Всеки, който не отговаря на тях, няма място в политиката. Но изглежда, че всичко това касае единствено и само ГЕРБ“, отбеляза тя.

По повод думите на премиера Борисов, че след евроизборите ще даде път на младите в партията, Атанасова каза: „Винаги е имало млади хора в ГЕРБ. Всички хора, които подкрепят ГЕРБ през всички тези години е доверието в Борисов. Харизмата, рейтингът, доверието, е г-н Борисов и тайната, която държи ГЕРБ толкова години на върха. Моторът на ГЕРБ е Борисов“, призна тя.

 Атанасова е убедена, че ГЕРБ ще бъда първа политическа сила на предстоящите евроизбори и ще излъчи най-много евродепутати.