Десислава Иванчева от затвора зове: Хора, помагайте! (СНИМКИ + ВИДЕО)

Общество
17:07 - 10 Ноември 2022
3249
Десислава Иванчева от затвора зове: Хора, помагайте! (СНИМКИ + ВИДЕО)

Десислава Иванчева пристигна в затвора в Сливен. Бившата кметица на столичния район "Младост" е осъдена окончателно на 6 години затвор за корупция.

Тя е поискала и получила подкуп в размер на 75 000 евро.

Нейната заместничка Биляна Петрова ще лежи в затвора 5 години, а Петко Дюлгеров 4 години.

Решението на върховните съдии е окончателно и не подлежи на обжалване.

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани в центъра на София на 17 април 2018 г. като от автомобила, в който пътуваха двете жени, бяха иззети предварително белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин.

Като кмет и заместник кмет на "Младост" Иванчева и Петрова бяха обвинени, че са принудили Ваклин да им даде подкуп в замяна на издаването на строително разрешение. Ролята на Петко Дюлгеров, който в миналото също е бил кмет на район "Младост", е била на посредник.

Разследването беше едно от първите, които Специализираната прокуратура проведе по линия на противодействието на корупцията съвместно с КПКОНПИ. По това време ръководител на спецобвинението беше настоящият главен прокурор Иван Гешев.

 При пристигането си в затвора Иванчева призова хората за помощ. 

"Хора, помагайте! Който с каквото може! Запитайте се дали може върху доклад на Антон Славчев да се образува без сигнал наказателно дело."

"Изпратете целувки на малкия ми син. Много ми липсва", допълни още тя.