Десни зоват Кирил: Връщай мандата, не правете фатална грешка!

Ще пострадаш, разговори с "морални депутати" ще бъдат търговия, съветват премиера в оставка

Новини
14:06 - 23 Юни 2022
8557
Десни зоват Кирил: Връщай мандата, не правете фатална грешка!

Докато Румен Радев чака нетърпеливо Кирил Петков да хвърли оставка и да вземе първия мандат в парламентарната рулетка, хора от десните редици отправят настоятелни призиви към премиера в оставка да върне "офертата" и начисто да тръгва към нови избори.

„Не взимайте, или върнете мандата на президента. Това ще е огромна грешка. Ще пострадате.”, апелират фенове на десницата и „Промяната”. В същото време коалиционният партньор ДБ предпочита да се изпробват всички варианти, за да остане вече Тройната коалиция на власт, с мотив, че предсрочните избори са катастрофа.

Снощи, след като вотът на недоверие събори кабинета, Петков свика спешно министри и депутати, а късно вечерта споделиха решението си – взимат първия мандат и предлагат същия кабинет, за да успеят да управляват с този парламент.

В същото време, мнозина, минали през перипетиите на властта, предупреждават ПП, че ще направят фатална грешка, която може да изсмуче енергията им в порочния кръг, в който се върти 47-то Народно събрание. Според противниците на първия мандат, Петков няма как да работи нормално без мнозинство в парламент, в който не може да вземе нито едно решение. Десни припомниха на премиера вчерашния ден, в който опозицията бойкотира заседанието на парламента и показа на ПП, че държат всички карти и могат да ги разиграват както решат.       

Директен и ясен апел отправи и бившият седесар и екскмет на Дупница Панчо Панайотов, който се обърна към Кирил Петков в социалните мрежи с пресен съвет: Връщаш мандата и на избори, съветва врелият и кипял в политически битки доктор.

„Всичко е ясно. Кирчо ревизирай си мнението, че получил новия мандат ще водиш разговори да привличаш депутати за подкрепа, разчитайки на съвест и морал.

Кирчо, няма такива. Подобни разговори ще бъдат търговия. И ще пострадаш. Репутационно. Връщаш мандата и на избори. Съсредоточете се върху изборите. Да получите възможно най- много гласове.

Готов съм да ви помогна. Активно. Силно. За повече гласове. Дано четете.”, написа Панайотов.