Детето-чудо Стилияна : Беше тежко, но съм доволна от себе си (ВИДЕО)

Гимнастичката завладя сърцата на хиляди с брилянтни съчетания

Спорт
12:40 - 18 Септември 2022
3849
Детето-чудо Стилияна: Беше тежко, но съм доволна от себе си (ВИДЕО)

Българската състезателка по художествена гимнастика Стилияна Николова, определена от чуждите медии като детето-чудо на спорта, заяви, че е удовлетворена от спечелената олимпийска квота за Игрите в Париж 2024 и бронзовия медал в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

17-годишната българка направи изключителен дебют на шампионат на планетата при жените и завършва надпреварата с четири отличия след трите сребърни на финалите на отделните уреди на обръч, на бухалки и на лента.

"Чувствам се удовлетворена от този медал и от спечелената квота. Определено състезанието е тежко, но ние се бяхме подготвили за него психически и физически, така че беше една идея по-лесно, а и с изминалото Европейското първенство вече бях натрупала малко опит. Преди самото начало на абсолютно всичко ми беше най-трудно днес. Ние сме свикнали да играем всичките четири съчетания. На всяко едно състезание има финали, на които се играят четири съчетания, така че ние сме се подготвили", каза Николова след състезанието. И призна, че състезанията са били много тежки. 

"Разбира се, че имах смели мечти и се радвам, че успях да ги сбъдна. Мисля, че на всеки един спортист му е ясно, че колкото по-нататък върви, толкова по-трудно ще става, а не по-лесно. Така че аз съм подготвена за всякакви препятствия и много работа в залата", коментира 17-годишната гимнастичка.

Николова се превърна във флагмана на състезанията, след като титулярката Боряна Калейн бе повалена от вирус. 

Вижте невероятната Стилияна, която завладя сърцата на хиляди: