Деян Донков играе моноспектакъла си "Камбаната" в НДК

Целта ми с този мистичен, отчасти комичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце, споделя актьорът

Култура
13:41 - 20 Октомври 2021
1224
Деян Донков играе моноспектакъла си "Камбаната" в НДК

Софийската премиера на моноспектакъла на Деян Донков „Камбаната” е едно от специалните събития, с които Киномания ще изненада публиката си. Зрителите ще могат да видят постановката на 26 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

„Камбаната” е моноспектакъл на Деян Донков по едноименния роман на Недялко Славов. Трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.

„Камбаната” е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност. Сценичното действие ни сграбчва с мощната енергия на тоталното актьорско превъплъщение на Деян Донков.

Като контрапункт през спектакъла преминава лирическата музикална тема - песента на неговия герой Вено, изпълнявана на живо от оркестър Карандила.

Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното, кинематографично въздействие на спектакъла.

„Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце”, споделя Деян Донков.

"Камбаната" е театрално събитие, коeто възприемаме със сетивата и емоциите си.

Пламена Иванова влиза в образа на Лейла. Сценографията е дело на Никола Тороманов, музиката на Петя Диманова, хореографията - Деян Георгиев.