Димни гранати открити в коли до мястото на срещата на Г-7

Полицията арестува седем заподозрени в Югозападна Англия

Новини
17:34 - 11 Юни 2021
1829
Димни гранати открити в коли до мястото на срещата на Г-7

Британската полиция съобщи, че е арестувала седем души, след като полицаи открили боя, димни гранати и високоговорители в две коли близо до мястото, където се провежда срещата на Г-7 в Югозападна Англия, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Според полицията нейни служители са претърсили вчера следобед автомобил и микробус на около 11 км от хотел "Карбис бей" и са открили въпросните предмети.

Четирима мъже и три жени са арестувани по подозрение в заговор за извършване на действия, нарушаващи обществения ред, и за притежание на вещи с цел нанасяне на престъпни вреди. И седемте заподозрени остават в ареста.

Полицията каза, че подкрепя безопасните и законни протести, но няма да толерира престъпни действия и нарушаване на обществения ред.

Мерките за сигурност бяха затегнати около местата, където се провежда срещата на Г-7 близо до Сейнт Айвс, Англия. Въоръжени войници пазят основните места за срещите на световните лидери, в района бяха разположени и близо 5000 допълнително мобилизирани полицаи от цяла Великобритания.