Директна авиолиния Пекин-Белград се открива в събота

Новини
12:46 - 14 Юли 2022
1859
Директна авиолиния Пекин-Белград се открива в събота

Посланичката на Сърбия в Китай Мая Стефанович потвърди, че от тази събота, 16 юли, се открива пряка авиолиния Пекин - Белград и направи оценката, че това допълнително ще затвърди желязното приятелство между двете страни, предаде агенция Бета.

Това несъмнено ще допринесе за засилване на сътрудничеството на всички равнища, засилване на туристическия обмен и увеличение на туристическите посещения, каза г-жа Стефанович в интервю за Китайската медийна група, цитирано от агенцията.

Като отбеляза, че отношенията между Сърбия и Китай са на най-високото ниво в историята си, посланичката призна, че за нея е голямо предизвикателство да постигне нов качествен напредък в отношенията. За тази цел в следващия период се очакват няколко по-големи събития, включително предстоящото скоро подписване на Споразумение за свободна търговия между двете страни.

"Очакваме в идния период да бъде одобрен износът на сръбски продукти в Китай, предимно на различни видове месо, мед, пчелни продукти и др. В ход са и действия за реализиране на други инфраструктурни проекти като изграждането на магистрали", допълни тя.

В Белград скоро ще бъде открит Китайски културен център, който вече е построен, а в Пекин ще пристигне новата директорка на Сръбския културен център, за който се очаква бързо да заработи отново в пълен капацитет, каза още Мая Стефанович.