Див екшън : Задържаха за часове бандити, обрали бензиностанция

Новини
14:50 - 03 Май 2020
4032
Див екшън: Задържаха за часове бандити, обрали бензиностанция

Полицията залови за броени часове апаши, задигнали оборота на бензиностанция във Врачанско, съобщиха от МВР, цитирани от „Булнюз”.

Според данните, на 2 май (събота) малко преди 08:00 часа в районното управление на Бяла Слатина постъпил сигнал за извършена кражба. Обадилият се заявил, че от местна бензиностанция са задигнати пари от оборота.

След извършена проверка на място и преглед на охранителните камери на обекта станало ясно, че престъплението е извършено към 03:15 часа. Тогава неизвестно лице използвало невниманието на служителите на бензиностанцията в момент на зареждане на кола с гориво, която е собственост на 31-годишния М. А. М., местен жител. Бандитът се промъкнал в магазина към бензиностанцията и задигнал 1 055 лв. от оборота.

От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на кражбата е 31-годишният С. В. Н. също от Бяла Слатина. Установено е, че мъжът, на който зареждали с гориво колата по време на извършване на кражбата също е замесен.

Лицата са задържани за срок от 24 часа в белослатинското управление. Парите са намерени и върнати на собственика.