ДКК отговаря на Везиева: Ваня Караганева Ви лъже!

Политика
15:42 - 30 Ноември 2021
2998
ДКК отговаря на Везиева: Ваня Караганева Ви лъже!

„ДКК продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК." Това заявяват от ръководството на държавната компания във връзка с изявление на министър Даниела Везиева в защита на отстранената за редица скандални управленски действия Караганева.

"Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи", напомнят от компанията.

"На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите. Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден", изтъкват от ДКК.

"Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай“, заявяват от държавната компания.

От ДКК изразяват готовност да покажат всички документи, свързани с регистрираните нарушения на Ваня Караганева.

Lupa.bg припомня, че това е второто назначение на шефския пост в ДКК лично на Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяна", замесено в скандал.