Добре, Гошко! В последните пет години българският шампионат е от най-интересните, заяви Гонзо

Има процеси, които след вписването ми ще ги забързаме, заяви президентът на БФС

Спорт
16:24 - 29 Април 2024
9379
Добре, Гошко! В последните пет години българският шампионат е от най-интересните, заяви Гонзо

Президентът на БФС Георги Иванов заяви, че Първа лига е много интересна и има напрежение, както при изпадащите, така и при отборите, които се борят за участие в европейските клубни турнири. Той подчерта, че не е случаен фактът, че последните пет години българският шампионат е в топ 5 на интересните първенства.

„Аз мога да обещая работа. Ние работим от първия ден примерно, в който съм влязъл във владение“, коментира Иванов.

„Има процеси, които след вписването ще ги забързаме малко и ще може да ги направим, защото до този момент самото вписване спираше процеса“, добави новият президент на БФС.

„Ние имаме инициативата, която ще бъде заедно с Професионалната лига. Ще инициираме с професионалните клубове, за да видим кой е най-добрият вариант за всички нас. Имаме планове какво да се направи.“

„Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е много интересна. Виждаме при изпадащите, при тези, които се борят за евротурнирите, за всеки един отбор е напрежение и е важен всеки един мач. Това е най-важно за зрителите и ще преценяваме какво да направим.“

„Ние имаме предложения как да бъдат формирани. При всички положения ще има отбори, които няма да играят за нищо. При 16 отбора, при тази система, която е направена ще бъде много трудно всички отбори да участват за нещо“, продължи той.

„Смятам, че плейофната система е добра за България. Виждаме, че има отбори, при които има напрежение за седмото място, за изпадащите отбори, за първите шест отбора също е важно. Виждате, че първите 4-5 отбора имат шансове да се класират за евротурнирите“, допълни Иванов.

„Нашето първенство е много интересно и неслучайно последните пет години е в топ 5 на интересните първенства.“

„Никога не сме определяли сами ние какво на нас ни харесва, а винаги партньори са ни били клубовете“, каза още Иванов.