ДОБРИНА: 11-годишна дари косата си на момиче с рак

Къдриците ще се използват за перука на онкоболното дете от Шумен

Общество
13:48 - 14 Юни 2019
5321
ДОБРИНА: 11-годишна дари косата си на момиче с рак

11-годишната Петра Кръстева от Велико Търново се раздели с дългата си коса, за да помогне на момиче с онкологично заболяване, което е загубило своята, съобщи в. „Борба”.

Момичето само решило да извърши благородния жест и, подкрепено от майка си Петя Иванова, в началото на седмицата предприело тази крачка. Фризьорка отрязала цели 30 см от косата на възпитаничката на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, които са достатъчни за направата на дълга перука. Тя ще се ползва от момиче от Шумен.

Въпреки че никога допреди това Петра не се е подстригвала, не приема с тъга промяната във визията си. Според нея с новата прическа ще й бъде по-лесно през лятото, а за каузата е готова да го направи отново.

Даряването на коса обаче не е единственото необходимо нещо за перука. За да стане факт, са нужни и средства за изработването й. Двигател на инициативата е Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“, а желаещите да подкрепят кампанията могат да научат повече на телефон 070090074. Готовите перуки се раздават на случаен принцип, а всеки дарител може да се срещне с човека, който е получил неговата коса.