Доган и Пеевски инициират създаването на социална кухня към Православната църква

Шефът на ПГ на ДПС и Йордан Цонев се срещнаха с владиците

Актуални новини
14:40 - 22 Януари 2024
2246
Доган и Пеевски инициират създаването на социална кухня към Православната църква

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня към Българската православна църква. Това съобщи Делян Пеевски, след като заедно със заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев се срещнаха с членовете на Светия синод, информираха от пресцентъра на ДПС.

Проектът ще стартира пилотно към Софийската митрополия, като след това ще се разгърне и в други митрополии. Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност.

Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения, се посочва в съобщението и се изтъква, че Светият синод на Българската православна църква е приел с благодарност идеята. От ДПС информират, че на срещата са били набелязани стъпките за нейната реализация.

На срещата са присъствали Високопреосвещените митрополити Великотърновски - Григорий, Ловчански - Гавриил, Пловдивски - Николай, Варненски и Великопреславски  -Йоан, Неврокопски - Серафим, Русенски - Наум, Старозагорски - Киприан, Врачански - Григорий, Видински - Даниил и Доростолски  - Яков.

През ноември 2023 г. Делян Пеевски и Йордан Цонев имаха среща с  митрополитите от Светия синод на БПЦ. Държавата трябва да има грижата за Българската православна църква, защото за нас най-важна е грижата за хората, каза тогава председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски на срещата.