Доган в траур - загуби тъста си

Това е една от причините Сокола да не празнува своя 70-и юбилей

Политика
11:36 - 26 Март 2024
6060
Доган в траур - загуби тъста си

Преди дни е починал тъстът на Ахмед Доган - бащата на втората му съпруга Ширин Карнобатлъ. Самата тя сподели за загубата си в социалните мрежи. Вестта много натъжила Сокола и е една от причините той да не организира празненства за 70-ия си юбилей, който е на 29 март.

Официално почетният председател обяви, че няма да отбележи датата заради Рамазан, но смъртта на тъста му също изиграла своята роля.

Навремето родителите на Ширин били активисти на партията на Доган, а той взема хубавицата за своя втора съпруга. Първата им среща не е в родния ѝ Плевен, а в София, където амбициозната Ширин идва, за да прави кариера. На 21 години тя кандидатства за водеща на новините на турски по БНТ, а Сокола е в публиката на конкурса. Карнобатлъ печели един от най-влиятелните мъже у нас с красотата и доброто си възпитание. Сватбата им е изключително пищна и гостите наброяват над 300 души.

От Ширин Доган има дъщеря – Демет, която завърши Софийския университет. След раздялата на майка ѝ и баща ѝ той я взема при себе си в Сараите и тя израства, обгрижвана от следващата му половинка – манекенката Алтен, с която също преди време се разделиха. Демет завърши Италианския лицей в Горна баня, а след това се ориентира към по-творческия сектор и се върна да живее под покрива на своята майка, пише "Ретро".

Ширин Карнобатлъ с татко си

Ширин Карнобатлъ от дълги години е главен експерт в Министерството на културата и е сред най-опитните кадри в администрацията там. Бившата жена на Доган отговаря за почти всички големи събития, организирани от ведомството, и е описвана от колегите си като голям професионалист, макар истинското ѝ призвание да не била политиката, а киното.

Ширин е завършила Европейска публична администрация в Софийския университет, но притежава самороден талант на актриса. В това амплоа успяха да я видят и зрителите на Нова телевизия в сериала „Ягодова луна“, където тя играеше себе си и си партнираше със Стефка Янорова. Малцина обаче се досетиха, че всъщност Карнобатлъ е една от големите любови на Ахмед Доган.