Докторите като мутри: Преглед на Златни пясъци – 170 лева

Актуални новини
12:09 - 05 Август 2019
38913
Докторите като мутри: Преглед на Златни пясъци – 170 лева

Докторите по морето се превърнаха в мутри, които рекетират болните. Това става ясно от сигнал на 19-годишно момче, което потърсило медицинска помощ в хотел в Златни Пясъци след силни болки в ухото, причинени вероятно от възпаление на вътрешността на ухото след плуване.

Там му е направена процедура, която читателка на TrafficNews описва като „промивка на ухо”. Тя допълва, че времетраенето на медицинската услуга е около 10 минути. Цената която им се налага да заплатят за 10-минутната процедура в лапите на медиците, е на стойност 530 лева. За сумата семейството на пострадалия младеж изисква документ и така получават фактура.

От нея става ясно и извършените манипулации - преглед на лекар нощен (от 19 до 7 ч.) - 170 лева, изписване на рецепта - 40 лева, промивка на ухо - 2 по 75 лева - 150 лева, отстраняване на незалепени чужди тела от слуховия канал или тъпанчевата мембрана - 100 лева, апликация на лекарствено средство в ушния канал - 20 лева и консумативи на стойност 50 лева. Фактурата е издадена от варненския медицински център "Рефлекс".

„Неприятно, неморално и отблъскващо е когато в курортите ни посрещаме туристите с услуги базирани на мотото ''кьорав карти не играе...''. Такива услуги до сега бяха присъщи за таксита с нисък морал, съмнителни чейндж бюра или амбулантни търговци...но когато този манталитет и подход се прави от медицински заведения и лекари....е наистина пагубно...” – коментира разгневено нашата читателка, близка до семейството.