ДПС е "за" изгонването на дипломати - рискови за националната сигурност

Новини
12:27 - 01 Юли 2022
1465
ДПС е "за" изгонването на дипломати - рискови за националната сигурност

ДПС подкрепя по принцип изгонването на дипломати, които се занимават с дейности, застрашаващи националната сигурност на България, в конкретния случай - на руските дипломати. Това обаче трябва да се прави в рамките на международното и националното право, за което "има голяма тревога дали се спазва". Затова премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев трябва да дойдат да обяснят в Народното събрание. Това обявиха от ПГ на ДПС на трибунка в парламента. Лидерът , поиска двамата да се явят днес в парламента, "за да кажат коя е фактическата картина и истина".

Иска Радев да изгони шефа на ДАНС, а Петков - зам.-министъра, подписал нотата
"Откак Кирил Петков и Асен Василев влязоха на терена на политиката в България, от миналата година май месец, се случи ненормално - лъжата да е норма, клетвопрестъпничеството да е морално", са неговите аргументи.

Карадайъ посочи, че трябва да се провери какви действия са направени от страна на България. Относно ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова - ДПС няма как да го подкрепя, "тъй като става въпрос за изгонване на дипломати, които застрашават националната сигурност".