ДПС изключи още 17 депутати от ПГ, вече не е втора сила в НС

И съпредседателят на движението Джевдет Чакъров изгонен от парламентарната група

Политика
10:53 - 11 Юли 2024
9194
ДПС изключи още 17 депутати от ПГ, вече не е втора сила в НС

Парламентарната група на ДПС взе решение за изключване от състава си на 17 народни представители. Сред изключените е и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Изгонени от ПГ са и Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левент Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов.

Гласували са 25 народни представители, против и въздържали се няма. Според сайта на Народното събрание в момента в ПГ на ДПС официално членуват 27 народни представители.

Решението от заседанието на ПГ на ДПС беше обявено от парламентарната трибуна от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Това променя подредбата на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание, съобщи тя.

Всъщност това означава, че ДПС вече не е втора парламентарна сила, а четвърта и вторият мандат за съставяне на правителство трябва да бъде връчен от президента Румен Радев на ПП-ДБ. Трета сила в Народното събрание става "Възраждане".