Драма: Тракторист от „Атака” тръшна сестра си на балотажа

Георги Георгиев победи Гинка Колева и вече е кмет на с. Могила

Актуални новини
13:17 - 05 Ноември 2019
3475
Драма: Тракторист от „Атака” тръшна сестра си на балотажа

Дългогодишен механик от Научноизследователския институт по говедовъдство и овцевъдство от „Атака” стана кмет на старозагорското село Могила, където на балотажа победи в люта битка сестра си Гинка Колева, която се борела за трети мандат.

Работилият някога като дървосекач в Коми Георги Георгиев е сред основателите на партия "Атака", цялото му семейство било там, от партията влязла в управлението на селото и Гинка, която тогава преборила кандидата на ГЕРБ, таткото на сегашния народен представител от управляващата партия Маноил Манев.

След първия мандат обаче сменила партийната си книжка с тази на "АБВ" и Гошо решил да "натрие носа" на кака си.

Кандидатирал се срещу й , но успял да спечели само 55 гласа в своя подкрепа. Останал обаче "инатът" и тази есен отново тръгнал насреща й. На първия тур обаче "монетата паднала на калъч", от урната извадили по 152 бюлетини за него и за нея.

В началото везните се наклонили в полза на Гинка, но при повторното броене се оказали, че три от бюлетините й са сгрешени, при само една за Георги.

И двамата очаквали по-голяма активност на балотажа, но от 588 имащи право на глас до секцията се разходили малко повече от половината – 331, от които 180 дали доверието си за атакиста, а представителката на АБВ се оказа с една бюлетина по-малко от първия тур.

"Сестрата ме поздрави, пожела ми да направя онова, което тя не е могла през двата мандата и хукна на почивка, като рече че поне за седмица няма да си вдига телефона и да отговаря на позвъняванията. Имала нужда от тишина…", сподели пред "Монитор", часове след празненството по повод победата си Георги Георгиев.