Драма в „Атака”: Координатор пристана на БСП, отгоре го натискат да гушне ГЕРБ

Политика
11:56 - 19 Септември 2019
6857
Драма в „Атака”: Координатор пристана на БСП, отгоре го натискат да гушне ГЕРБ

Драма в пернишката „Атака”: регионалният лидер Румен Ваташки, преподавател по богословие на Волен Сидеров в Шуменския университет, се ожали от натиск „отгоре” за местния вот на 27 октомври да се коалира с ГЕРБ.

Политическата сапунка лъсна от публикация на сайта zaPernik.com. До момента се знаеше, че Ваташки отива на 10-о място в листата на общински съветници на БСП за предстоящите избори. Сега се оказа, че „Атака“ регистрират своя отделна листа за общински съвет и се появи заявление, че ще издигат свой кандидат за кмет.

Румен Ваташки се оплака от действията на Илиан Тодоров

„На предстоящите избори за общински съветници и кметове на територията на област Перник ПП „Атака” ще участва в коалиция с БСП и други граждански организации. Решението беше взето след като проведохме разговори с общинските ни отговорници по места“, заяви преди шест дни лидерът на партията в Перник Румен Ваташки.

„След като излезе информацията, че в Перник влизаме в коалиция с БСП, ми се обади по телефона Илиян Тодоров, областен управител на Софийска област, който реално участва в изпълнителната власт. Той се противопостави на решението ни на предстоящия вот да участваме в коалиция с БСП и други граждански организации и настоя да влезем в коалиция с ПП ГЕРБ, а аз да бъда в тяхната листа”, алармира университетският преподавател.

„Подобна коалиция е нежелана от членовете и симпатизантите на „Атака” в Перник. Поради тази причина не се съгласих. Видно, че в национален мащаб коалицията с ГЕРБ е самоубийство за „Атака”. Това не бих го допуснал на областно ниво”, допълни Ваташки.

„Известно ми е, че И. Тодоров е регистрирал партията да участва в местните избори в община Перник. Той възнамерява в нея да постави случайни хора, които нямат нищо общо с идеите на „Атака”. Това го прави, за да угоди на ГЕРБ и е доказателство, че той не зачита мнението ни. Авторитарното му решение е изцяло в услуга на ПП ГЕРБ и цели по-нататъшното съсипване на структурите на „Атака”. За да запази местенцето си на областен управител в София, г-н Тодоров работи срещу интересите на националистите”, убеден е Румен Ваташки. Според източници на Lupa.bg преди да заеме високия пост на областен управител на София, Илиан Тодоров е бил регионален координатор, а още по-преди обикновен шофьор в партията.

Ваташки е категоричен, че ще остане лоялен на „Атака“ и че реално той и неговите хора представляват партията в Перник. „Останалото са интриги и слугинаж”, гневен е патриотът.

„Илиян Тодоров е агентът на ГЕРБ, областен управител, слуга на ГЕРБ. Спазвам указанията на Сидеров, т. е., да не правим коалиция с ВМРО и НФСБ. Не е споменал БСП”, допълни богословът. В крайна сметка Румен Ваташки ще остане в листата на социалистите под номер 10, поне засега.