Драма в Lupa.bg: Лесничей отиде в затвора заради далавери на Цв. Цветанов

У нас
15:50 - 16 Юли 2020
6489
Драма в Lupa.bg: Лесничей отиде в затвора заради далавери на Цв. Цветанов

Горският служител Цветан Марински се озовава в Софийският централен затвор, след като звъни на телефон 112 за далавери на тогавашния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в Сатовча. Малко след като се оплаква на спешния номер, че има уличаващи документи, той е нападнат по време на дежурство от няколко човека, научи Lupa.bg. 

Цветан вади служебния си пистолет и като самоотбрана прострелва един от нападателите в ръката. Пострадалият оздравява, но горският е осъден и влиза в най-големия столичен зандан. 

Според разказите на затворника Цветан Цветанов е инвестирал около 20 млн. в бизнеси с добив на подземни богатства. Официално инвестициите са направени чрез бизнесмен, който фигурира в скандалното тефтерче на Филип Златанов - Фифи Тефтерчето.

"Имам цял куфар с доказателства за страхотни далавери, затова ме нападнаха, затова ме вкараха в затвора. Искам чрез медиите главният прокурор да преразгледа моя казус, защото стрелбата бе при самоотбрана", призова лесничеят чрез Lupa.bg. 

Цветан е категоричен, че шумът около теговия казус, който иска да се вдигне медиите, цели да покаже, че той всъщност е жертва на правосъдната система. 

Lupa.bg ще продължи да следи казуса.