Драсканиците издават характера

Цветята, кръговете, спиралите и другите странни фигури говорят за характера ни

Новини
16:41 - 21 Март 2019
3714
Драсканиците издават характера

Това, което рисуваме, докато разговаряме с някого или просто разсъждаваме е източник на информация за психолозите. Според тях цветята, кръговете, спиралите и другите странни фигури говорят много за характера.

Фигури от прави линии

Няма значение дали сте направили нещо обемно или с 3-D ефект, дори най-примитивните квадрати, правоъгълници и триъгълници са знак, че сте изключително организирани. Ако фигурите преливат една в друга, това означава, че в момента търсите изход от проблемна ситуация. Важно е и колко са дебели линиите. Колкото са по-дебели и украсени, толкова по-пробивни, амбициозни сте вие. Ако натискът върху листа е бил много силен, то тогава трябва да се замислите за почивка, развлечения, възможност да се насладите на живота.

Цветя и заврънтулки

Клонките от рози, лалета, маргаритките и всички други цветя, дори онези, които отсъстват от книгите, обикновено се рисуват от отзивчивите, комуникативни и склонни към екстровертност хора. С вас може лесно да се говори за работа, да се пошегува човек и дори да поклюкарства. Колкото по-детайлна е рисунката, толкова по-разностранни интереси има авторът й. Ако присъстват и други обекти – мравки, дървета – то вие сте невероятно позитивен човек.

Абстрактни фигури

Картинките в стил Салвадор Дали са дело на креативните хора, които никога не биха се отказали от интересните си занимания, за да се захванат с нещо скучно, дори да е спешно. Абстрактните рисунки са отличен начин за борба със стреса. Колкото по-фантазьорска е картинката, толкова по-емоционален е авторът й.

Очи

Хората, които рисуват очи, са склонни на философски размисли. Често размишляват над своя вътрешен свят, както и над промените, които се случват около тях. Именно „очите” могат да послужат за точна преценка на степента на удовлетвореност на човека. Ако рисунката е по-близо до горния край на листа, то авторът й има пред себе си интересни перспективи и нови проекти. Ако е разположена по-близо до долния край, човекът не е никак ентусиазиран спрямо настоящата си работа. Педантите рисуват очи вляво, а заредените с енергия и склонни на приключения – вдясно.

Животни

Ако в бележника ви постоянно се появяват различни животни, то вие сте добър колега и работите идеално в екип. Умеете да изслушвате другите, да давате кураж на слабите, да поддържате лидера. Ако рисувате куче (хвъркати), не ви достига близост, пернатите са символ на жаждата за свобода, крокодилът – стремеж към власт и постове, а слонът – пълно отсъствие на страх от висшестоящите.

Сърца

Един от най-често срещаните символи. Означава жажда за романтични отношения или е знак за наскоро започнала връзка. Ако е кръгло, художникът е емоционален. Ако сърцата са много, авторът им е свръхчувствителен. Ако рисунката е схематична, човекът е склонен към агресия, мисли винаги първо за себе си.