Дребен кмет спъва ЦСКА за стадиона

Николай Веселинов Веселинов продължава с подривната дейност

Спорт
12:48 - 25 Септември 2023
5102
Дребен кмет спъва ЦСКА за стадиона

Делото за реконструкцията на стадион „Българска армия“ продължава да се проточва заради жалба към решението на Административен съд София-град. Жалбоподателят е изчакал последния възможен момент за обжалване на акта на АССГ, който е в полза на РИОСВ и ЦСКА в частност като заинтересована страна. На 14 септември Николай Веселинов Веселинов - заместник-кмет на район „Красно село“, е довел нещата до по-висша инстанция.

Преди това той използва редица хватки да забави процеса, като се укриваше на предоставения адрес и не плащаше държавната такса.

Според информация на Nostrabet очакванията са Веселинов да продължи с подривната дейност и когато делото се гледа от ВАС. Той обаче е обречен на неуспех, защото е въпрос на време съдът да реши в полза на „Сердика спортни имоти“ ЕАД.

Николай бави първата копка в Борисовата градина вече месеци наред. И останалите три жалби до момента са от негово име. Може да се каже, че той е „професионален жалбоподател“. Въпросното лице залива съда с жалби по всевъзможни въпроси – с цел подривна дейност към Общината.

Вече е получил указания за заплащане на държавна такса в размер на 30 лева, като се очаква да шиканира (да се бави с правни похвати). Веселинов беше в екипа на скандалната вече бивша кметица на район „Красно село“ – Росина Станиславова. След серия нарушения представителката на ДБ беше отстранена заради конфликт на интереси, а именно Веселинов временно пое длъжността на кмет. Неговите мераци обаче бяха охладени. След няколко неуспешни гласувания все пак беше избран нов кмет на района – Арх. Румен Русев. Така Николай Веселинов отново стана заместник.

Привържениците на ЦСКА могат да бъдат спокойни, защото делото е с огромен обществен интерес и въпросните забавяния от бутафорни жалби няма как да се проточат дълго. Юристите на ЦСКА са през ден в съда и опитват всички възможни законови начини процесът да потръгне, след като въпросното лице очевидно го забавя умишлено.