Двама са обвиняеми за производство на наркотици

Новини
16:58 - 24 Април 2020
1835
Двама са обвиняеми за производство на наркотици

Окръжна прокуратура - Ловеч привлече като обвиняеми и задържа за 72 часа двама души, жена и мъж, по досъдебно производство за производство на наркотици. Делото е образувано след операция във връзка с противодействие на престъпността, свързана с наркотични вещества, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч.

До разкритието се стигнало след проверка в жилищен имот в Ловеч, когато била заловена 26-годишна жена в момент на произвеждане на наркотични вещества. При претърсване на жилището било намерено кристалообразно вещество с тегло 44,13 грама, реагиращо на метамфетамин. Открити били и големи количества прекурсори, предназначени за производство на синтетични наркотични вещества. В същия дом бил задържан и 35-годишен мъж.

По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващ прокурор двамата са задържани за 72 часа, до довеждането им пред съда. Прокуратурата е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража на мъжа, което е уважено от съда. По отношение на жената е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.