Двойката Герджиков-Митева се регистрира под №7

ИК поема разходите по кандидатпрезидентската кампания, ГЕРБ не плаща, уточни Радомир Чолаков

Топ
12:59 - 04 Октомври 2021
4947
Двойката Герджиков-Митева се регистрира под №7

Кандидат-президентската двойка Анастас Герджиков и Невяна Митева е регистрирана под номер 7.

"Смятаме, че България заслужава да бъде представена пред останалия свят от проф. Герджиков, България заслужава той да бъде подпомаган в дейността си от достойна жена като Невяна Митева". Това заяви Радомир Чолаков от Инициативния комитет, издигнал кандидат-президентската двойка Герджиков - Митева, след като се регистрираха в ЦИК.

"Президентът трябва да бъде приет от всички социални групи. Не може президентът да казва, че не желае подкрепа от този или онзи, той трябва да бъде подкрепен от всички", добавиха от Инициативния комитет.

"Сегашният президент Румен Радев има зад себе си правителство, което може би не е силно и работещо", подчертаха те.

„Всички знаем, че позицията на президента и вицепрезидента е една много специфична функция. Това са лицата и човекът, които представляват България пред останалия свят. Проф. Анастас Гердживков и полк. Невяна Митева са точно такива лица“, заяви Радомир Чолаков, който е част от ИК.

„Кампанията ще бъде конструктивна, делова и не мисля, че нашите кандидатите ще отправят забележки към останалите кандидати“, категоричен бе той.

„Президентът на България трябва да очаква да получи подкрепа от всички българи. Това не е партиен избор, а държавен. Все още никоя друга партия не се е обърнала към нас за подкрепа.

ИК поема разноските до момента за кампанията, ГЕРБ не плаща разходите. Залата, където обявихме кандидатурата на проф. Герджиков и полк. Митева, я платих аз“, призна Радомир Чолаков.

„За любителите на нумерологията ще кажа, че номерът ни е 7“, каза още той.