Дядка потопи Лудогорец в Лига Европа

Бившият национал Хоакин заби гол на разградчани на 41 години

Футбол
05:19 - 16 Септември 2022
6000
Дядка потопи Лудогорец в Лига Европа

Българският шампион Лудогорец изигра силен мач при визитата си на Реал Бетис в Испания, но загуби втората си среща от групите на Лига Европа с 2:3. Мачът ще се запомни с попадението на бившия испански национал Хоакин, който през юли навърши 41 години и вече е най-възрастният голмайстор в историята на турнира.

Луис Енрике даде аванс на Бетис в 26-ата минута, а легендата Хоакин удвои актива за своите с чудесен гол в 40-ата минута. Кирил Десподов намали пасива на разградчани в добавеното време на първата част, за да може Серхио Каналес да покачи до 3:1 в 59-ата. Влезлият като резерва Рик Джонатан направи 2:3 с добър удар в 75-ата минута, а в добавеното време на мача резервата Групер пропусна отличен шанс за "орлите", след като можеше да направи 3:3, излезнал сам срещу вратаря Браво.

Към този момент „орлите“ остават трети с три точки в групата, колкото има и Рома с по-добри показатели при головата разлика. Бетис е първи с шест пункта след два успеха, а ХИК Хелзинки остава четвърти с нула точки. Именно срещу финландския тим е следващото препятствие на Лудогорец в Европа, като на 6-и октомври отборът на Анте Шимунджа гостува във Финландия.