Дядо Коледа дойде за старците в Салаш

Актуални новини
17:09 - 20 Декември 2022
2860
Дядо Коледа дойде за старците в Салаш

Възрастни хора от белоградчишкото село Салаш получиха коледни подаръци. Това каза за БТА Даниела Иванова, библиотекар в местното читалище „Развитие – 1896 г.“.

Даренията - печки на дърва и камини за отопление, перални, бойлери, хладилници, дюшеци и матраци са част от инициативата на „Резиденция баба” и Сдружение „1 процент промяна” за село Салаш, уточни Иванова.

Коледните подаръци зарадваха обитателите на Дома за възрастни хора с деменция и 27 домакинства в село Салаш. Даниела Иванова каза още, че получилите различни уреди са болни възрастни хора, които имат малки доходи, с които успяват да покрият само сметките и да закупят лекарствата си.

В някои домакинства за първи път ще бъдат монтирани пералня или бойлер, допълни Иванова и благодари от името на своите съселяни на дарителите. Тя пожела на тях и на техните семейства весели и щастливи коледни и новогодишни празници.

Това не е първият път, в който доброволци от цялата страна, участници в неправителствената организация „Резиденция баба”, са причината за много усмивки сред хората от село Салаш.

За десет дни през септември 2021 г. участниците в „Резиденция баба” помагаха на възрастните хора в тяхното ежедневие, а в замяна жителите споделиха тайните на вкусната местната турлашка кухня, допълни Даниела Иванова.