ЕК потвърди , че разглежда молбата за отлагане на Брекзит

Ще следим всички събития в Лондон тази седмица отблизо, обяви говорител на Комисията

Свят
15:08 - 21 Октомври 2019
1611
ЕК потвърди, че разглежда молбата за отлагане на Брекзит

Европейската комисия потвърди, че Брюксел разглежда условията за ново отлагане на Брекзит, въпреки че премиерът на Великобритания Борис Джонсън подходи необичайно с молбата за отсрочката, пише "Гардиън".

Сега председателят на Европейския съвет Туск се консултира с лидерите на ЕС27 за това и първо и преди всичко Лондон трябва да обясни следващите си ходове. От наша страна, разбира се, ще следим всички събития в Лондон тази седмица много отблизо, обяви говорител на Комисията.

Той добави, че от страна на ЕС е поставено начало на процеса по ратификация. Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние запозна посланиците на страните членки на ЕС вчера и ще запознае работната група за Брекзит към Европейския парламент този следобед в Страсбург. И както споменах, той ще запознае и Колегията на комисарите, продължи говорителят.

Постоянното представителство на Великобритания изпрати молба на ЕС за отлагане на Брекзит. Председателят Туск съобщи, че е приел молбата в събота и отбеляза, че сега се консултира с ЕС27. Нищо не се е променилo, каза говорителят.

Междувременно британското правителство обяви, че днес ще внесе законопроектa за Брекзит в Камарата на общините.