Екипът на Бербатов: Изборът е важен момент за футболната история на България

Искаме след време да бъдем чисти пред съвестта си и хората, които повярваха в нас и промяната

Спорт
23:11 - 18 Март 2022
2955
Екипът на Бербатов: Изборът е важен момент за футболната история на България

Екипът на Димитър Бербатов ликува - голмайстор №1 в историята на националния отбор детронира от президенсткия трон Борислав Михайлов и е новият шеф на родния футбол.

Екипът на Бербатов публикува изявление в страницата си във Фейсбук - "Р-Еволюцията е тук":

"Уважаеми приятели на българския футбол,

Дойде време официално да обявим дългоочакваната новина – Димитър Бербатов е избран за президент на Българския футболен съюз!

Усилията на екипа ни доведоха до този толкова важен момент за футболната история на България.

Най-напред искаме да ви уверим, че всяко действие и събитие, случило се днес в зала 3 на НДК във връзка с избора на нов президент и Изпълнителен комитет на БФС, е съобразено с Устава и правилата на съюза.

Преди да бъде официално избран за президент Димитър Бербатов заяви следното:

„Не ми е приятно това, което се случва, а ми е тъжно. Принудени сме да го направим. Хората, които присъстваха на миналия конгрес, са запознати. Ако аз бъда избран по ваша воля, трябва да има конгрес, който да е обединителен и на който всички клубове трябва да присъстват.“

Гласуването протече спокойно и с пълно единодушие в късния следобед Димитър Бербатов бе избран за президент на БФС.

Вярваме, че след днешния ден българският футбол тръгва по нов, по-демократичен и по-прозрачен, но и доста трънлив път. Път, по който единствено ние дръзнахме да поемем, за да може след време да бъдем чисти пред съвестта си и хората, които повярваха в нас и промяната.

Време е начело на футбола ни да застанат достойни хора, които са готови да жертват личните си интереси в името на една обща цел – връщането на любимия спорт на европейската и световна сцена!

Благодарим на всички футболни клубове, които не ги бе страх да се опълчат на статуквото и ясно заявиха желанието си за промяна!"

#БербатовПрезидент #рЕволюциятаЕтук