Екшън: Волен арестуван, нахлул в 1-во РПУ да бие полицайката Симона

Шефът на "Атака" счупил стъклото на дежурното ченге

Новини
15:15 - 08 Юли 2022 (обновена)
8305
Екшън: Волен арестуван, нахлул в 1-во РПУ да бие полицайката Симона

Волен Сидеров е задържан за 24 часа в столичното 1-о РПУ, съобщи БНТ. Националистът е нахлул в райнното, като счупил стъклото на дежурния полицай. 

Шефът на "Атака" е задържан за хулигански действия и нанесени материални щети на територията на полицейското управление. Твърди се, че Сидеров е търсил полицайката Симона Радева, която е съучастник на Георги Семерджиев в адската катастрофа на "Черни връх" във вторник, в която загинаха двете млади момичета.

Сидеров е прибран в районното, след като се е опитал да разбие вратата на участъка, настоявайки за среща с шефа на районното. Националистът крещял нецензурни реплики срещу Радева и настоявал да разбере как е назначена. "Насилствено завлякоха Волен Сидеров вътре", "Къде е Волен Сидеров? Престъпници в униформи!", "Отвлякоха Волен Сидеров", крещят насъбралите се пред 1-о РПУ. 

След 20-минутно чакане пред входа на Първо РУ адвокат Христов бе допуснат при клиента му Волен Сидеров. 

Припомняме, че в четвъртък Бойко Рашков съобщи на брифинг, че служителка на МВР е съдействала на Георги Семерджиев във връзка с жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени.

По думите му тя е служителка в едно от районните управления в столицата и има отношения със Семерджиев, като се очаква да бъдат установи какви точно са тези взаимоотношенията им.

"Нали знаете какво правят в такива случаи, когато са втренчени в някой? В болничен е", каза министърът. 

Това не е първият сблъсък на Сидеров с полицията. Атакистът е осъден на 5 пробации за различни хулиганства в София. Сред "изявите му" е и буйството му в самолета за Варна.

През април, заради неплатена сметка от 83 лева в столично заведение, лидерът на "Атака" не бе допуснат в бистрото и при опита му да нахлуе, беше спрян с полиция. 

Тогава Сидеров вдигна страшен скандал с блъскане по масите и викове, извика и оператор от партийната телевизия, както и адвоката си. Скандалът бил потушен с появата на униформените.

Снимката е илюстративна