Ексклузивно в Lupa.bg: Румен Радев прави партия?

Президентът подготвя политически проект, еманципира се от БСП

Ексклузивно
15:56 - 11 Юли 2020
13104
Ексклузивно в Lupa.bg: Румен Радев прави партия?

Президентът Румен Радев даде да се разбере, че не е изключено да направи партия. С лаконичното "Народът ще каже" днес държавният глава не отрече, че готви свой политически проект и така разби на пух и прах намерението на шефката на БСП Корнелия Нинова да асоциира левицата плътно с главнокомандващия за предстоящите парламентарни избори. 

Въпреки че столетницата подкрепи недвусмислено Радев след акцията на прокуратура, от повече от 2 години държавният глава показва, че има и ресурса, и смелостта да се еманципира от нея. 

Из коридироите на "Дондуков" 2 упорито се говори, че последните събития в страната вдъхнали на Радев сериозно самочувствие, че може да привлече собствени симпатизанти, като дори можел да не разчита на партийни фигури за целта. А впоследствие да изгради и свои структури. Коментарите включват и масирано участие от армията. Макар и деполитизарани, поделенията гъмжат в последните дни с коментари в социалните мрежи "за" Радев и с готовност да се включат като поддръжници. Резервисти декларираха, че са на нисък старт да се присъединят към протестите срещу правителството. 

Самият президент не дава нишани, че има интерес към стола на "Дондуков" 1, а по-скоро предпочита да остане главнокомандващ, но намерението му е да оформи партийна организация, за да излъчи от нея потенциално бъдещо управление.