ЕКСПЛОЗИЯ в Lupa.bg: Васил Божков се върнал със злополучния полет от Абу Даби?

Хазартният бос хванал самолета дегизиран, забавянето от 3 часа никак не било случайно

Политика
16:40 - 30 Май 2023
448318
ЕКСПЛОЗИЯ в Lupa.bg: Васил Божков се върнал със злополучния полет от Абу Даби?

Хазартният бос Васил Божков, чийто многомилиарден бизнес държавата ликвидира през 2020 г., е в България. Той се е завърнал с мистериозния полет от Абу Даби за София, който незнайно защо се забави с излитането от емирството с цели 3 часа и бе принуден да кацне не в столицата, а чак във Варна, гласи упорит слух, който се разпространява из София.

Мълвата достигна и до репортер на Lupa.bg. Наши репортери проверяват горещата версия по официални и неофициални пътища.

Според част от барикадиралите се в самолета на унгарската авиокомпания "Уиз еър" през нощта на 26 май заради категоричния им отказ да бъдат извозени от Варна за София с автобуси, без да бъдат надлежно обезщетени за това, на борда е имало мистериозен пътник, който бил седнал на първия ред. 

Твърди се, че става въпрос за милиардера-беглец в Дубай, който наскоро за пореден път се закани, че щял най-сетне да поиска сметката за разрушения си конгломерат от компании от всички политически лица, виновни за това, начело с "хунтата", както обича да я нарича.

Васил Божков бил отлично дегизиран - с шапка с козирка, с шалче през врата и с обикновена риза, вместо с обичайните тениски с образ на череп, какъвто е и прякорът му. 

Нещо повече, витае слух, че само няколко часа след кацането си във Варна, самолетът Eърбъс А321 по редовната линия, е излетял за оригиналната си дестинация София. При това с цели четирима души на борда, неясно кои и при какви обстоятелства, особено след нощната драма с екипажа, предизвикана от ядосаните ни сънародници.

В клипове, заснети от тях веднага след кацането и опита им да се барикадират, включително и пред дошлите в салона на машината служители на гранична полиция, те обясняват, че са наясно, че съвсем скоро, в рамките на сутрешните часове самолетът действително ще бъде пренасочен на столичната аерогара. 

Справка на Lupa.bg разкрива, че това е истина и де факто полет с номер W64432 от Абу Даби завършва в София на 26 май в 09:02 часа, когато каца, макар и под различен, технически номер. 

Иначе официалната версия за пренасочването му към морската столица е забавеното излитане от арабската страна и ремонт на пистата в София през нощта, когато той трябва да кацне. Ако е бил по разписание, предполагаемият пасажер Божков, е трябвало да пристигне на родна територия в 00:40 часа. 

Проверка на Lupa.bg показва, че частният самолет на милиардера, който е със забрана да лети в европейското въздушно пространство, вече 2 години се намира в хангер на летището в Нюрнберг, Германия и не е мърдал от там. Според някои източници, летателната машина е блокирана и Божков не може да я ползва.

От "Гранична полиция" отрекоха категорично пред наш репортер, че Васил Крумов Божков е влязъл в България. Според полицията, слуховете, че той се е прибрал у нас, не отговарят на истината. Малко вероятно би било хазартния бос да е пристигнал с чужд паспорт.

А самият Череп публикува за последно в социалната мрежа фейсбук именно преди полета, на 25 май вечерта: