Ел Маестро: Титлата ни приляга, дано успеем

Всеки, който е достатъчно добър, ще получи шанс, заяви треньорът на ЦСКА

Спорт
11:04 - 08 Януари 2024
1192
Ел Маестро: Титлата ни приляга, дано успеем

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори пред медии преди понеделнишката тренировка на „армейците“. Той си пожела този сезон столичани да триумфират с титлата.

Специалистът сподели, че е доволен от това, което вижда в началото на зимната подготовка.

Относно трансфери той сподели, че е интегриран в процеса, но не е най-точният човек, който да бъде питан.

„Трансферният прозорец е жив процес. Имена циркулират всеки ден. Интегриран съм в процеса, но няма да коментирам спекулации. Не смятам, че съм най-точният човек, който да говори за това“, каза Ел Маестро.

„Браян Морено преди всичко е решение на клуба. Аз също съм част от решението, но е свързано с политиката на клуба. Футболистът не беше тук на първия ден от подготовката. Има и история преди това, за която не мога да дам подробности“.

„Всеки, който е достатъчно добър според мен, ще получи шанс, без значение какъв паспорт има. Същото важи и за efbet Лига. Качеството ще е решаващо“, обеща треньорът на ЦСКА.

„Ситуацията със стадиона е нова. В „Българска армия“ има голяма доза романтика. На стадион „Васил Левски“ смятам, че феновете ще ви изненадат“.

„От началото на сезона имаме няколко капитани. Юрген Матей е един от тях. Той ще тренира с нас днес. Ние сме предпазливи с него, но е нормална част от тренировъчния процес. Ако всичко е наред, ще запише първи минути в контролите“, каза Ел Маестро, след което говори за играчите, които се завръщат след отдаване под наем.

„По отношение на Александров, Букчов и Бисмарк планът е да бъдат отдадени под наем. Туфегджич тренира с нас и за него търсим решение, което да удовлетворява и двете страни“.

„Моите отбори винаги са много добре кондиционно подготвени. Аз започвам да работя тактически възможно най-рано. Вече работихме върху нашите елементи. Днес ще работим за владението на топката, в четвъртък за пресата. Имаме шест седмици да се подготвим“.

„Дано да се получи титлата тази година. Може би психическата издръжливост ще е по-важна, не знам. Лудогорец вече е свикнал да играе в такъв ритъм. Може да се получат контузии. Не знам дали е положително, или не продължаването на Лудогорец в Европа. Има предимства и недостатъци“, смята наставника на „червените“. Ел Маестро се пошегува на въпрос с кого не би искал да се разделя.  

С треньора (в никакъв случай не искам да се разделя клубът). Всеки отбор има група от основни играчи. В нашия случай е също така. Има група от 8-9, които играят всеки един мач. Не искаме да се разделяме с тях и да градим отбора около тях“.

„Почитател съм на западноевропейската система. В Германия вариантът е най-оптимален. Със 7-8 дни почивка и 10 дни подготовка. Всичко това е свързано с инфраструктурата и терените. Тази година времето е по-добро и можеше да започнем по-рано“, каза още Ел Маестро относно формата на първенството и много дългата зимна пауза между двата му дяла.