Елена Свитолина: Отборът на Украйна е като "щастлив губещ"

Напрежението ще е при Англия, ние никога не се предаваме, отсече тенисистката

Спорт
12:48 - 01 Юли 2021
2933
Елена Свитолина: Отборът на Украйна е като "щастлив губещ"

Третата поставена на Откритото първенство на Великобритания по тенис Елина Свитолина направи интересни коментари на пресконференцията си след победата над Алисън ван Аутванк с 6:3, 2:6, 6:3.

„Успехът е факт, но сега трябва бързо да се възстановя преди мача в четвъртък срещу Магда Линет. Не се тормозя много заради това, че трябва да играя два дни поред, просто ситуацията в Лондон е такава“, заяви украниката.

Тя говори и по темата за много подхлъзвания и падания на тревните кортове на Уимбълдън.

„Видях че много хора падат, затова се стараех да не правя резки смени на посоката и спринтове. Чувства се, че около мрежата и в ъглите на корта е хлъзгаво, а в средата е сухо. Нямах никакви опасения, Гаел (Монфис) ми каза, че е хлъзгаво и трябва да играя много внимателно. Понякога е невъзможно да избегнеш падането, така че е важно да можеш да го правиш правилно, за да не се контузиш. Бърша подметките на маратонките си с кърпа, защото между шипчетата остава трева. Тъжно е, обаче, да видиш тенисисти, които получават травми и че Серина трябваше да се откаже“, каза Свитолина.

Запитана за четвъртфинала на Евро 2020 Англия – Украйна, Елина сравни футболистите от нейната родина като „щастливи губещи“.

„Имаше много критики към отбора след двете загуби, но момчетата използваха шанса си и продължават. И ето сега имат възможност да играят с още един класен тим.

Напрежението ще бъде върху англичаните, защото са фаворити, а англичаните няма какво да губят. Просто трябва да излезем на терена и да покажем какво можем. Ние сме Украйна и никога не се предаваме.

Питате ме дали предпочитам в събота вечерта да играя на централния корт, или да гледам мача. Идеалният вариант е да играя на централния корт, а после Украйна да победи (усмихва се). Ако моята среща тук бъде по време на Англия – Украйна, ще я гледат двама човека“, допълни още Елина.