Ели Маринова пред Lupa.bg: 2021 ще е година на неочакваните обрати

Нещо за четене
19:00 - 31 Декември 2020
25010
Ели Маринова пред Lupa.bg: 2021 ще е година на неочакваните обрати

За да проверите какъв е вашият Път на живота, е необходимо да редуцирате числата от датата ви на раждане до едноцифрено число. Например: ако сте родени на 29.01.1985 г., вашият Път на живота е 2+9+0+1+1+9+8+5=35, което е равно на 3+5=8. Вашият Път на живота е осем. 

-Ели, изпращаме една безпрецедентна година, безпрецедентна четворка. Какво да очакваме през 2021, която се равнява на 5? Очертава ли се рязка промяна и в каква посока?

-За света като цяло годината е петица - което важи и за България - а тя е свързана с пътища, комуникации, предполага преминаване от едно място на друго.

Но конкретно за страната ни годината е осмица. Тя е символ на всичко едро и мащабно – за добро и не толкова.

Но 8 е символ и на силата. Ако сме достатъчно силни и проявим търпение и стремеж към постигане на целите, годината може да се окаже по-добра от очакваното. Колкото до промените – те вече настъпиха, а през 2021 г. ще е необходимо човечеството като цяло да започне да приема тези промени и да положи усилия да се адаптира към тях. Т.е.,

промените ще трябва да се случат първо във всеки един от нас, за да може и светът да се адаптира към тях, да поеме по новия път. Но те са неизбежни.

-Да разбираме ли, че връщане назад няма и ще продължим да живеем така - в изолация?

-Не. Това, което ни се случи през 2020 г., ще даде сериозно отражение върху начина ни на живот и разбирането на живота по принцип – ето към това трябва да се адаптираме. Трябва да приемем, че светът няма да е същият, както преди. Но това не означава да продължим да живеем в изолация. Тези крути мерки, които имаме сега, в крайна сметка не могат да продължат безкрай.

-Казахте, че година 5 предполага преминаване от едно място на друго. Значи ли това, че ще има и нова мигрантска вълна?

-Те мигрантите не са преставали да се придвижват и да колонизират Европа. Мигрантските лагери не са развалени, те продължават да съществуват и да функционират. Защо не се е чуло обаче в нито един мигрантски лагер да има проблем – тези хора железни ли са? Те са изключително рисков контингент.

-Всички се вълнуват най-много за кои хора 2021 г. ще е успешна и за кои ще е по-трудна и предизвикателна?

-Не мога да кажа, че генерално годината ще е по-добра за едни, а по-трудна за други. Мога само да дам кратко резюме за път в живота на числата от 1 до 9, редуцирани до едноцифрено число.

За хората с Път 1 – стремеж към търсене на нови решения, на нови начини и методи за справяне с проблемите и постигане на просперитет. Добре е те да внимават с прибързаните решения, думи и действия, с поетите рискове и със свръх самоувереността. Да избягват настъпателността и плахостта.

За хората с Път 2 – те ще се стремят да запазят сигурността на притежаваното и, въпреки че ще са наясно с необходимостта от промени, на тях ще им е доста трудно. Идеализъм няма да липсва, но има опасност от прояви на наивност.

За хората с Път 3 – добре е да внимават с парите, да са по-разумни и пестеливи, да не губят време за обсъждания на ситуацията, а да се включат активно в стремежа към постигане на стабилност.

За хората с Път 4 – в някои отношения на тях ще им е по-трудно, защото по принцип 4 е доста консервативно число, но когато се наложи, притежателите му са доста изобретателни. Поради това изобретателността на 4 ще работи за своите притежатели.

За хората с Път 5 – и тук има подводни камъни, въпреки че 5 е числото на Вятъра на промяната. Възможно е желанието им да улеснят живота си да доведе притежателите на 5 по пътища, които са несигурни и рискови. Но пък именно от петиците можем да очакваме и градивни идеи и иновации.

За хората с Път 6 – в търсенето на сигурност и стабилност за близките хора могат да се родят доста интересни нови идеи, ако шестицата се постарае да поразчупи крайно строгите си разбирания, правила и изисквания.

За хората с Път 7 – изграждане на нови, работещи стратегии, но и изискване те да бъдат изложени по подходящ и разбираем начин пред околните, а крайният перфекционизъм да бъде овладян.

За хората с Път 8 – ако успеят да подредят приоритетите си и да овладеят чувството си на недоволство към случващата се промяна, може да се каже, че те ще дадат сериозен принос в борбата за постигане на стабилност.

За хората с Път 9 – те ще се постараят да погледнат и да преценят цялата картина, да дадат насоки най-вече във връзка с онеправданите, с хората поставени в неравностойно положение.

-А добра ли е 2021 г. за бракове, съюзи, раждаемостта ще се повиши ли?

Датата за сключване на брак е индивидуална за всяка една двойка, затова аз не мога да коментирам доколко времето е подходящо за това. Като обща насока,

въпреки че годината е 5 - година на подмладяване и създаване на нови връзки и съюзи - вероятността за повече бракове и за повишаване на раждаемостта ще е по-малка от очакваното.

-А за България по-конкретно каква ще бъде новата година?

-Цялата 2021 г. ще е динамична и интересна, тя ще е изпълнена с неочаквани събития и обрати.

Конкретно за България – през 2021 г. ще е много необходимо да отговорим адекватно на ЕС и света като цяло, като изпълним поетите в миналото ангажименти.

Това ще ни помогне за по-вярна ориентация и по-бърза адаптация към новите условия. Защото отлагането до последния момент и изпълнените небрежно ангажименти със сигурност ще създадат суматоха и неодобрение. Още в началото на годината ще се наложи да си направим една сериозна равносметка на последните 31-32 години, която да ни помогне да се ориентираме откъде сме тръгнали и с какви намерения, през какво сме минали и какво сме постигнали в крайна сметка.

Събитията ще се движат много бързо и често ще има неочаквани и изненадващи обрати, за чието разрешаване ще се изискват допълнителни ресурси и усилия. До следващия завой. Значението на компютрите и тяхната употреба ще е водещо за цялата година.

Много от комуникациите, дори обикновеното общуване, ще се случва по-скоро през интернет. Всички сфери на живот и бизнес, които засягат човешката сетивност, ще се активизират, но вече започнали да се променят и да се адаптират към Новия Ред. Един от важните фокуси на годината ще е насочен към променящите се условия на живот и труд.

-През 2021 г. у нас  има два избора – за парламент и президент. Какви са вашите очаквания – статуквото да се запази или политическият елит да бъде изцяло подменен?

-Годината като цяло е време на генерални промени, така че бихме могли да очакваме изненади. Възможно е в политиката да се появят нови лица, които да излязат с нови предложения, но доколко и те, и настоящите ни политици ще са подготвени да се справят с предстоящите промени, е трудно да се каже, а това всъщност е най-важният въпрос. Но все пак приемствеността е неизбежна – част от стария политически елит със сигурност ще бъде запазен. Трябва да кажа, че

по време на парламентарните изборите ще е голяма суматоха! Вероятността изборите да се проведат през март е малка, вероятността да са през май – по-голяма.

-Много астролози и нумеролози казват, че влизаме в нов голям цикъл – вашето виждане какво е?

-Ами този нов цикъл вече настъпи. Наша е задачката да приемем новите условия и не само да се адаптираме към тях, но и да превърнем трудностите в победи, което е един от девизите на числото 8, числото на годината за България.