Емануил Йорданов не очаква да се разплете убийството на Алексей Петров

Крими
08:38 - 17 Август 2023
3266
Емануил Йорданов не очаква да се разплете убийството на Алексей Петров

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов заяви, че, ако той разследва престъплението за убийство на Алексей Петров, щял да се обърне към наказателните производства в миналото срещу бившата барета. Не виждам с какво да се мотивира идеята, че ще бъде разкрито убийството на Алексей Петров, при положение, че има две покушения преди това извършени срещу бившата барета, предположи Йорданов в студиото на БиТиВи.

Той няма спомен други подобни убийства от подземния свят да са били разкрити.

Йорданов добави, че мутренските времена отдавна са отминали, докато мотивацията за убийството на Петров би могла да бъде свързана с икономически причини. Той се надява по-добре службите да не бъдат пипани и реформирани.

Адвокат Людмил Рангелов смята, че Алексей Петров се е сблъскал със своето минало. Той е имал 4 срещи с Петров между 2003-2013 г. Първата била във връзка с мълвата, че Алексей Петров е взел пари от Сретан Йосич и не е организирал бягството му. Втората му среща с бившата барета била по време на делото "Октопод".

Адвокат Рангелов е на мнение, че една реформа в службите няма да ги направи по-ефективни.

Нидал Алгафари, бивш медиен съветник на Алексей Петров, определи бившата барета като умен, интелигентен и прекалено доверчив. "Предоверяваше се много на охраната си. Сега в този случай се вижда, че охраната беше абсолютно безсмислена, защото един охранител на НСО каза преди време, че, стане ли обектът мишена, нищо не може да го спаси", коментира Алгафари.

Според него Петров е искал да участва в обществения и политически живот на България. Алексей Петров искаше да се откачи от миналото му и да се качи на нова писта, но повечето хора, които са в сенките или хората, които са в ъндърграунда, знаят, че остават винаги млади и не остаряват. Когато си се занимавал с подземния свят, винаги трябва да се направи тънка сметка, че наистина няма да успееш. При Алексей Петров - само това, че е бил агент, който е бил под прикритие, би могло да му се отрази, добави Нидал Алгафари.

Той запита как веднъж не е бил застрелян композитор, писател или балетист, a все хора, които се занимават с много пари, които не се знае откъде са дошли.

Нидал Алгафари заяви, че Алексей Петров не е архитектът на сглобката - мнозинството в Народното събрание, излъчило ротационното правителство Денков/Габриел.