Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Главсекът на МВР да бъде освободен, когато има нов кабинет

Ако Иван Демерджиев бъде отстранен, кой ще стане вътрешен министър за 3 дни и половина?!, пита адвокатът 

Актуални новини
17:21 - 23 Ноември 2022
2597
Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Главсекът на МВР да бъде освободен, когато има нов кабинет

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка, за да съхрани личното си достойнство. Същото направи и неговият заместник.  МС трябва да гласува освобождаването им, след което президентът да издаде указ за това. Това обясни пред Lupa.bg бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов.

Според него, целесъобразно е оставката на Петър Тодорв да бъде придвижена, когато се сформира редовно правителство. „Остават дни до края на служебното правителство, затова няма смисъл от повече оставки. Следващата оставка не бива да е на Иван Демерджиев. Състоянието на МВР не е само заради неговите действия, но и на неговите предшественици, които сега се възмущават. Поведението на политиците от ГЕРБ може да се определи с една дума – гьонсуратлък. Ако Демерджиев бъде отстранен, кой ще стане вътрешен министър за 3 дни и половина?! Само болен службогонец, който иска в автобиографията му да пише, че е бил на този пост”, смята Йорданов.

Той коментира и новите обвинения на убиеца Георги Семерджиев: „Обвиненията, които се повдигат, са на база на събраните до момента доказателства. Прави впечатление срокът, в който е приключило  досъдебното производство – 4 месеца. По принцип не завършват толкова бързо”.