Емигрантски пари обновиха педиатрията в Горна Оряховица

Общество
13:05 - 18 Ноември 2021
1534
Емигрантски пари обновиха педиатрията в Горна Оряховица

Играчки, мебели и консумативи получи безвъзмездно обновеното отделение по педиатрия на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица.

Жестът идва от наши сънародници, членуващи в сдружение „Ангели за България“ със седалище в Лондон. Благодетелите предали дарението в края на октомври и то бе използвано за оформяне на кът, в който хоспитализираните малки пациенти да разнообразяват монотонното си болнично ежедневие, радва се „Борба”.

По думите на началника на звеното д-р Елена Ангелова новите играчки и оборудване се възприемат с голяма радост от децата и ги мотивира да бъдат по-смели и спокойни в процеса на оздравяване и болнична терапия.

В момента в отделението са настанени три деца, които медиците лекуват от бронхит и пневмония. От повече от седмица в структурата няма случай на болен от коронавирус малчуган и обособеният Covid сектор за малки пациенти е със свободни легла.

Преди по-малко от месец педиатрията се сдоби с нов, модерен облик, а за ремонта бяха инвестирани 700 000 лв., отпуснати от държавата през миналата година за превенция и преодоляване на последиците от бедствия и аварии на сградата на лечебницата.