Емилия проговори, но не за Башур, а за... Мутафчийски

Певицата настоя за спазване на мерките за изолация

Актуални новини
12:56 - 07 Април 2020
2150
Емилия проговори, но не за Башур, а за... Мутафчийски

От началото на извънредното положение освен благодарности за пожеланията за рождения ѝ ден, фолф певицата Емилия не беше пускала нищо в социалните мрежи. Вече стана ясна причината за това мълчание. То било форма на гражданска позиция. В ново видео, което певицата публикува, тя отново призова да останем по домовете си и така да спасим себе си, семейството си, както и хора, които дори не познаваме.
 

Емилия посочи и причината за това видео - негодуванията, протестите, гнева и неспазването на наложените мерки за ограничаване на разпространението на заразата. Певицата определи ситуацията като най-сложната и тежка, през която ще премине нашето поколение.

"Смирете се и изпитвайте любов и състрадание към другите. Казвам ви го от опит - моето семейство премина през страшна трагедия. Да не мислите, че ние не сме изпитвали ярост и гняв", споделя Емилия, имайки предвид зверската катастрофа от 2018 г., когато почина синът на съпруга ѝ, Феди.
 

Емилия заяви, че именно смирението и любовта са били тези, които са я спасили в онзи тежък за семейството ѝ момент. "Трудности винаги ще има, да преминем живи и здрави през това, пък после ще съдим кой е бил крив и кой прав", призовава още тя.

Певицата определя взетите от властите ни мерки за едни от най-адекватните в света и изказва подкрепата си към генерал Мутафчийски.