ЕС предупреди Мъск: Птицата ще лети в Европа по нашите правилата

Идеята милиардерът да управлява социалната мрежа „Туитър“ разтревожи активисти

Новини
15:05 - 28 Октомври 2022
2523
ЕС предупреди Мъск: Птицата ще лети в Европа по нашите правилата

„В Европа птицата ще лети по нашите (на ЕС) правила“. Това написа в „Туитър“ еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон в отговор на написаното по-рано от Мъск, че „птицата е свободна“.

По този начин той предупреди милиардерът, че платформата трябва да спазва правилата на ЕС.

По време на срещата си с Бретон през май Мъск заяви, че новият Закон за цифровите услуги на ЕС „съвпада точно с моето мислене“. 

Блокът от 27 държави налага законодателство, което има за цел да ограничи властта на американските технологични гиганти и да ги принуди да проверяват по-внимателно незаконното или вредно онлайн съдържание.

Мъск обеща да превърне „Туитър“ в „обща цифрова платформа, където широк спектър от убеждения могат да бъдат обсъждани по здравословен начин“, след като завърши сделката по придобиването ѝ.

Идеята най-богатият човек в света да управлява „Туитър“ разтревожи активистите, които се опасяват от рязко нарастване на тормоза и дезинформацията, като самият Мъск е известен с това, че троли други потребители на социалната мрежа.

Мъск обеща да сведе модерирането на съдържанието до минимум и се очаква да възстанови достъпа на Доналд Тръмп до платформата.